U poslednje vreme kada dogovaram šminkanje i pitam Kakvu biste šminku želeli? -Devojke uglavnom odgovaraju to Vama prepuštam ali bih želela plavu senku zato što imam plave oči i nosiću plavu haljinu, zelenu senku zato što imam zelene oči i nosiću zeleni komplet… SENKU NIKADA NE UKLAPAJTE SA BOJOM OČIJU I GARDEROBOM KOJU ĆETE NOSITI (U SMISLU DA BUDE SVE ISTE BOJE)

-Kao dizajner nameštaja po struci i obrazovanju znam da ista boja na različitim materijalima ne ispada isto stoga se kombinuju srodne boje, isto je sa šminkanjem boja oka, kapak i haljina ne mogu biti iste boje stoga se kombinuju srodne boje koje će činiti skladnu celinu.

EVO PAR KORISNIH SAVETA U VEZI KOMBINOVANJA BOJE OČIJU I SENKE

–  SENKU UKLAPATI SA BOJOM KOSE I TENA!

– PLAVE OČI – SLAŽU SE SENKE HLADNO LJUBIČASTA, NIJANSE ROZE, ZLATNA, BRONZANA… IZBEGAVAJTE SENKE U BOJI OKA, AKO KLIJENT BAŠ ŽELI ONDA STAVITI SUPROTNU NIJANSU ISTE BOJE (SVETLO PLAVE OČI-TAMNO PLAVA SENKA I OBRNUTO). SVETLO PLAVOM OKU LEPO STOJE SVE NIJANSE!

– ZELENE OČI – TOPLA LJUBIČASTA, ZLATNA (SREBRNA NIKAKO) ISTO KAO KOD PLAVIH NA TAMNO ZELENE OČI MOŽE SVETLO ZELENA SENKA I OBRATNO. ZELENE OČI SE TAKOĐE SLAŽU SA SVIM TOPLIM BOJAMA!

– BRAON OČI – OČI KOJE SE SLAŽU SA SVIM BOJAMA SENKI! NEVEROVATNO LEPO IM STOJI JAČA ŠMINKA, NAJZAHVALNIJA JE BOJA OČIJU ZA ŠMINKANJE!

– CRNE OČI – SLAŽU SE SA NARANDŽASTOM, ŽUTOM LEPO STOJE I DRUGE BOJE SENKI KAO ZA BRAON OČI!

– BRAON-ZELENE OČI – VAŽE PRAVILA KAO ZA BRAON OČI!

NAPOMENE:

– BRAON SENKA SE UKLAPA UZ SVE BOJE OČIJU!

– HLADNE BOJE SENKI SU SVE BOJE KOJE SADRŽE DOZU SIVE!

– TOPLE BOJE SENKI SU SVE ZEMLJANE SA DOZOM CRVENE BOJE!

– PRILIKOM SENČENJA OČIJU UZMITE U OBZIR KAKO SVA PRAVILA O BOJAMA TAKO I PRAVILA O OBLIKU OKA I SPEKTAR KOMPLEMENTARNIH BOJA!!!